Családi őrület
Családi őrület

Családi őrület

Családi őrület

Családi őrület
Harminc lóerővel lett erősebb az alapból sem gyenge, 200 lovas motor
Speciális, kétszínű felniket kapott a Merifast
Az optikai csomag megrendelhető széria Merivákhoz is
Családi őrület 15
Családi őrület 16
Családi őrület 17
Családi őrület 18
Fotó megosztása:
A főként Opelek tuningolására szakosodott cég ezúttal a Merivát vette kezelésbe. Első lépésként erősebb motort kapott az egyterű. Az eredeti 200 lovas erőforrást 230 lóerősre erősítették, a maximális forgatónyomatékát pedig 365 Nm-re növelték.

Természetesen a nagyobb erő miatt nem maradtak érintetlenül a hajtáslánc további elemei sem. Átdolgozták, megerősítették a sebességváltót és a féltengelyeket is masszívabbra cserélték.

Hogy a száguldó család továbbra is biztonságban legyen, a fékeket is a hozzáigazították a megnövekedett igénybevételhez. Elöl 308, míg hátul 264 milliméteres féktárcsákat építettek be, felületükre a jobb hőleadás érdekében hosszanti vájatokat martak.

A felfüggesztést is módosították, nagyjából 30 milliméterrel kerül közelebb az autó hasa az aszfalthoz, amely így könnyebben uralható nagy sebesség mellett is. Gondoltak a tervezők a gyalogosokra is, őket a kipufogó karakteres hangjával kápráztathatja el a Merifast.

Külsőleg is csinosodott a Meriva, oldalról az ST4 névre keresztelt 18 colos, ötküllős, kétszínű könnyűfém felni dominál, amit más Opel típusokhoz is kínál a Steinmetz. Gumiabroncsok közül a Continental és a Michelin termékeit ajánlja ehhez a felnihez a gyártó.

Az elöl és a tetőn található új spoilerek növelik a leszorítóerőt, míg a jellegzetes hűtőrács és a méhsejtmintás betétek csak optikailag teszik jobbá az autót.

Számos sportos kiegészítő kapott helyet az utastérben, főként az alumínium betétekkel bántak bőkezűen a tervezők. A váltógomb, a kézifékkar, a pedálok és a tanksapka fedele készül aluból, de a lábtérbe is jutott belőle. Ezen felül sportkormány és sportülések is kerültek a megvadított Merivába.