2005-ös újdonságok a Sony-tól 1

2005-ös újdonságok a Sony-tól

2003-hoz képest a tavalyi évben növekedést ért el a Sony hazánkban, a céljuk pedig, hogy ezt a növekedést 2005-ben is fenntartsák. Ennek érdekében, nem csak a termékpaletta újul meg, de az értékesítés terén is változtatnak. Korábban a piros és a fekete jellemezte a Sony Xplod sorozatát, ami 2005-re megváltozik. Immár az ezüst és kék lesz a meghatározó.

Hazánkban a Sony a piacvezető az alap CD-s fejegységek értékesítésében, amit nemcsak megtartani szeretne 2005-ben, de szeretné növelni eladásait is a cég. Ennek érdekében a Metro és az Auchan után idén a Tesco és Cora áruházakban is elérhetők lesznek termékeik.

A CDX-S2050 lesz idén a belépő modell, ami az eladásokban várhatóan a húzó lesz. Elődjéből decemberben 2200 darabot adtak el. A 4X50 wattos S-Mosfet erősítős CD-s fejegység ajánlott fogyasztói ára 29,900 forint.

Míg tavaly év elején 54 900 forint volt a legolcsóbb MP3-as CD-k lejátszására is alkalmas fejegység, idén ez a technológia 39 900-tól lesz elérhető. Az CDX-S2250 azonban már Multi-Codec rendszerű, így nem csak az MP3-at ismeri, hanem az Atrac3plus-t is, amivel magunk választhatjuk meg a minőségi szintet.

48 kbps mellett közel 30 CD anyaga fér rá egy hagyományos írható lemezre, 64 kbps-nál már nagyon jó minőség érhető el, míg 256-nál az eredeti zenei CD hangzásához közeli minőséget tud. Az alapmodellen (S2050) kívül minden fejegység megkapja ezt a technológiát.

Az alacsony árú termékek mellett idén nagyobb hangsúly kerül a profibb fejegységekre is, amiknek értékesítését elsősorban a Sony márkaboltok fejlesztésével szeretnék elérni. Tavaly autóhifi terén ezek a boltok csak szenvedtek, 2005-ben ezen szeretnének változtatni.

A Sony kínálatában nem volt eddig olyan fejegység, ami motoros mozgatású, de levehető előlapos kivitelben készült volna, de a CDX-M7850 már ezt is tudja. 119.900 forintért azonban nem csak ezt kínálja a készülék, hanem kapott 24 bites digitális-analóg átalakítót, Drive-S HX rendszert a jobb rázkódásvédelemért és a precízebb olvasásért.

Belső erősítője 4×52 wattos teljesítménnyel bír, de 3 darab 4 voltos előerősített kimenete is van, az erősítők hozzá kapcsolásához, hiszen ezt elsősorban a profiknak ajánlják.

A világon elsőként a Sony kombinálta a csúcsminőségű zenei hangzást és a navigációs rendszert. A CDX-NC9950-es a csúcsminőségre vágyók fejegysége, ami az NVX-HC1-es DVD-alapú navigációs-tárral kapcsolható össze.

Egyelőre csak a fejegység kapható hazánkban (199.900 forint), de amint 2006 januárjában a Navtech kiadja Magyarország térképét is, akkor DVD-t is meg lehet hozzá venni.

Jelenleg 21 ország információit tudja a rendszer, amely a grafikus jelzések mellett hangban is utasítja a vezetőt. Azokban az országokban, ahol létezik a közlekedési üzenetek csatornája, ott dinamikus módon működik, azaz baleset vagy dugók esetén alternatív útvonalat ajánl.

A fejegység 32000 színű TFT kijelzőjén saját videóinkat, fényképeinket is megjeleníthetjük az AV bemenetnek köszönhetően.

Nem csak a fejegységek terén hoz újat a Sony hazánkba, hanem az audió-vizuális termékeknél is. A 16 centiméteres TFT kijelzős XVM-F65 újdonsága, hogy levehető és mivel extra vékony kivitelben készül, könnyedén magunkkal vihetjük. Ezzel nem kell attól tartanunk, hogy illetéktelenek eltulajdonítanák, 124.900 forinttól lehet megvenni.

Tetőből lehajtható kivitelben is vehetünk monitort, a 23 centis XVM-R90X is kivehető, ennek ára 299.900 forint.

Érdekes megoldás, hogy a MEX-R1 kódnevű fejegység, már nem csak CD-ket olvas, hanem DVD-t is. Ezzel megszűnik a kocsiban a lemezek tárolása, hiszen egyetlen lemezen 1000 darab MP3 formátumú számot vihetünk magunkkal.

A készülék ezen kívül kettős zónával is képes működni, azaz az elöl ülők például hallgathatják a hangszórókból kedvenc zenéjüket, míg a hátul ülők képernyőkön filmet nézhetnek és infra fejhallgatón hallgathatják annak hangját.