Sportos, erős, családias 1

Sportos, erős, családias

A Seat Leon Cupra R mindig az eddig egyik legvadabbnak számít a szériautók sportos változatainak skálájáról még. A kívül-belül egyaránt sportos elemekkel felruházott Seatot 225 lóerős, 1,8 literes turbómotor hajtja.

A 3 literes Ford Mondeo látványra már kevésbé sportos darab, viszont 204 lóerős motorjával azért nem maradunk szégyenben az utakon. Igazi száguldós családi autó. Az itthon kevésbé népszerű Mazda szabadidőautót, a Tribute-ot szintén 3 literes V6-os motorral próbáltuk ki. Itt sem igazán a sebességláz dominál, viszont az összkerék-hajtás és a hengerűrtartalom már tetemesre növeli a fogyasztást.

Bemutatjuk a Pagani Zondát is, ami viszont minden kétséget kizáróan napjaink egyik legbrutálisabb sportautója. A hajmeresztő gyorsulásról a Mercedes-AMG motor 7,3 literes verziója gondoskodik, 555 lóerővel és 750 newtonméteres nyomatékkal.

Talán most kissé kilóg a sorból, de a Saab 9-3-as tesztautónkat az Opelekben is megtalálható, Fiat származású 150 lóerős dízelmotorral szerelték. Ez a kombináció ideális választás azoknak, akik nem akarnak lemondani a száguldásról, de azt takarékosan akarják tenni.

A Start autós magazin következő adása szombaton 13:30-kor, ismétlése csütörtökön éjjel 1 órakor látható a Viasat3 műsorán.