Kezdjük rögtön a végével. Ifj. Tóth János, Herczig Norbert és Turán Frigyes neve nem cseng rosszul a magyar rali szakágban. Bár Janika az idei szezont kénytelen volt kihagyni, ereje teljében van. Herczig Norbert és Turán Frici aktív részese a 2004-es rali évadnak, ám autójuk nem összevethető. Alkalmi Michelin-gumitesztünk azonban rendkívül jó adottságokkal szolgált a pilóták versenyeztetésére.

Először elméleti kérdésekkel bombáztuk a három versenyzőt. Olyan ravasz kérdésekre kellett többek között választ adniuk, hogy hány méter drótszál található egy gumiabroncsban, illetve hány kaucsukfát kell kivágni 10 abroncs legyártásához. Nem nehéz kitalálni, komoly fejtörést okoztunk kérdéseinkkel.

Ezután jöttek a gyakorlati feladatok. Bójakerülgetés Peugeot 206 RC-vel, nagysebességű kanyarvétel Peugeot 407 3.0 V6-ossal és végül fékteszt élő bábuval. Hogy ki lett a négy feladat legjobbja, természetesen nem áruljuk el, de ígérjük, a vasárnapi adásból kiderül. Mint ahogy az is, milyennek találtuk a tesztelt Mercedes C200 CDI-t, illetve az Alfa Romeo 156 1.9 jtd-t.

Vasárnap 11:00-kor láthatják a VIASAT3-on a Start autósmagazint, illetve a lemaradók a csütörtök éjféli ismétléssel vigasztalódhatnak.