Lujzika, Artúrka és a kabrió 1

Lujzika, Artúrka és a kabrió

“Minden nap el van rontva, ami felkeléssel kezdődik” – Kőváry Barna talányos mondása tömören vázolja, hogyan is indul egy szokásos forgatás. Nehezen megy a beszéd hajnal kilenc tájban. Gyakran előfordul, hogy hamarabb pörög a nyelv, minthogy nyílna a száj.

Ilyenkor aztán csak úgy özönlenek a tört hollandnak tűnő mondatok. És ez így megy minden áldott csütörtök reggel…

Ez a reggel, valahogy még a szokásosnál is nehezebben indult. Két autó, és egy motor várt a kamera előtti szerepre. Még az sem emelte a kedélyállapotot, hogy délutánra két illusztris vendég érkezésére lehetett számítani. Senkinek sem volt kedve beszélni az autókról, inkább egymás kezéből rángatták ki a 13 lóerős Honda CBR-t. A teszt még várhat.

Vártuk az ihletet, de csak nem jött. Ennek ellenére végül is csak megtudtuk, hogy milyen is az a Corolla Verso 1.8 M-MT. És még az is kiderült, az fél-automata váltó ellenére automata-ellenes Barnánknak is tetszik.

És ekkor felgyorsultak az események. A Honda CBR teszt 5 perc alatt kész lett. Barna még egy kis egykerekezésre és további akrobatikus mutatványokra is kapható volt.

Saab kabriónk tesztelését két új műsorvezető jelölt is segítette. Lujzikáról és Artúrkáról egyelőre csak annyit árulnék el, hogy közeli ismerősei Barnának. Ha többre is kíváncsiak, ne mulasszák el a Start autós magazint. Műsorunk vasárnap 13:00 órakor kerül éterbe a VIASAT3-on, csütörtökön 1-kor pedig visszatér.