Tőlünk nyugatra valódi kapitalizmus dúl, komoly konkurenciaharc folyik minden téren. Ez alól az autós iskolák sem képeznek kivételt.

Nem meglepő, hogy nem csak kedvezőbb árakkal, hanem a szolgáltatás minőségével is megpróbálják egymás elől elhalászni a vevőket. Ha szétnézünk a neten, egy idő után meg sem lepődünk az iskolák autóparkjának kínálatán. BMW Z4, Audi TT Roadster, Porsche Boxter, Opel Speedster szinte tucat számra található. Ausztriában ezek az autók hozzá tartoznak az utcaképhez.

Ferrarik azonban Bécsben sem parkolnak minden sarkon. A Rainer iskolában a hagyományos tanfolyam végén, mindenki két órát a cég 400 lóerős, F 360 Modenájával autózhat. Meglepő, de az iskola árai olcsóbbak, mint egy hagyományos kurzusé. Ausztriában körülbelül 1100 euróba (270 ezer forintba) kerül egy B kategóriás jogsi.

Az iskola vezetője elmondta, sikeres a Ferraris kampány, hiszen az autó heti öt napban napi nyolc órát van úton. Naponta mintegy háromszáz kilométer autóznak a Ferrarival, amit természetesen a többi autóhoz hasonlóan átépítettek.

A jobb oldali lábtérben is megtaláljuk a három pedált, de az oktató számára egy külön műszer jelzi az irányjelző és a fényszóró használatát.