Goodyear abroncsok traktorokra 1

Goodyear abroncsok traktorokra

A szőlő- és gyümölcstermesztésben kicsi, nagyon fordulékony és a talajt nem károsító kerekű gépeket vetnek be a gazdák. A Goodyear ezt a csoportot megcélozva két új gumiabroncs-típust dob piacra hazánkban.

A cég a gyümölcskertészetekben és szőlőültetvényeken használt gépekhez fejlesztette ki az Optitrac DT 812 és DT 818 típusú abroncsot. Az Optitrac DT 812 egy alacsony oldalfalú mezőgazdasági abroncs. Az új abronccsal felszerelt kistraktorral a keskeny futófelület révén szűkre ültetett kordonok között sem nehéz mozogni.

Szintén 16, 18 és 20 colos átmérővel kapható a másik újdonság, a DT 818. Az alacsonyabb profilú és szélesebb futófelületű gumival csökkenthető a jármű magassága, ami a belógó ágak megkímélése miatt fontos. Az Optitrac 818 széles futófelületével domboldalban traktorozva segíti a termelőt.

A Goodyear az Európában jellemző talajtípusokra optimalizálta a DT 812-es és a szélesebb, DT 818-as abroncstípusokat. Az új mezőgazdasági abroncsok segítik az egyenletes nyomáseloszlást a talajra, így nem tömörítik össze túlságosan a földet.