Az új modellsorozat feltűnően új design-nal készült, a Blaupunkt szerint tökéletesített érintésérzettel és ergonómiával, erős végfokozatokkal és számos hangzás beállítási lehetőséggel hívja fel magára a figyelmet.

A nagyméretű kijelzővel és tükrödőzésmentes megvilágításssal ellátott előlapok gombnyomásra lebillennek és szabaddá válik az út a lemez behelyezéséhez. Le is vehető az előlap, ami valamelyest elveszi a tolvajok kedvét. Mind a négy készülék MP3 dekóderrel érkezik, és az MP3 fájlokban tárolt szöveginformációk megjelenítésére is képesek. Az új sorozat tunerei a Codem III+ vagy a DigiCeiver megoldásnak köszönhetően időben átkapcsolnak legkedvezőbb frekvenciára, így gondoskodva a megfelelő rádióvételről.

A család tagjai 4 x 45, vagy 4 x 50 W teljesítménnyel bírnak, fogják az URH-adókat, a közép- és hosszúhullámot is, amelyekből 30 csatorna tárolható el. A készülékekhez telefon kihangosító is csatlakoztatható, valamint a Disc Management rendszernek köszönhetően egy CD-váltó vezérlésére is lehetőség van. A négycsatornás előerősítő-kimeneten keresztül külső végfokozatok csatlakoztathatók.

A Sevilla MP54 és Modena MP54 CD-/MP3-tuner kombináció a hangzáskülönbségek kiegyenlítésére a hangforrás-specifikus hangzásbeállítás mellett gombnyomásra behívható profilokat is kínál.

A Casablanca MP54 és Acapulco MP54 ezeken felül sebességfüggő hangerőillesztést és egy 5 sávos DEQ Max ekvalizert is kínál. Ezzel a digitális hangszínszabályozóval öt parametrikus sáv állítható be manuálisan, kiegyenlítve a zavaró frekvenciacsúcsokat, ezzel a személyes ízléshez igazítva a hangzásképet.