A Volvo Cars of North America és a kaliforniai LEGOLANDŽ nemrégiben partneri nyilatkozatot írtak alá. Ennek keretében építették meg LEGO építőkockákból a Volvo többszörösen díjnyertes szabadidőautóját, az XC90-est.

A modellt a LEGO Master Model Builders tagjai építették. A csapat tagjai olyan művészek, akik nem csak megtervezik, hanem el is készítik és karbantartják az elkészült darabot. A Master Builders 2004 januárjában kezdte meg a Volvo XC90 megépítését, a LEGO Systems Egyesült Államokbeli főhadiszállásán, Emfieldben.

A kaliforniai LEGOLANDŽ Park hivatalos autója a Volvo. A Volvo feladata, hogy az élménypark évi 1,3 millió látogatóját informálja a közlekedésbiztonságról. A parkban 6-13 éveseknek, valamint 3-5 éveseknek autós iskola is működik, amely ezután a Volvo márkanév alatt működik.

A kicsik elektromos hajtású járműveket vezethetnek, melyekkel kipróbálhatják a közlekedési szabályok alkalmazását, és megtanulhatják az olyan biztonságot javító szokásokat, mint a biztonsági öv bekötése.