Mazda RX-8 és Alfa 147 GTA a Start magazinban

Eheti műsorunkban két igazi utcai versenyautót tesztelünk. Még újdonságnak számít a Wankel-motorral szerelt Mazda RX-8, amelyből az erősebbik, 231 lóerős változatot teszteltük. A hátsókerék-hajtású sportautó érdekessége a motoron kívül, hogy hátsó két ajtaja épp a megszokottól ellentétes irányban nyílik.

Az Alfa Romeo GTA-ra csak három ajtó jutott, viszont sportosságban egy cseppet sem adja alább a Mazdánál. 3,2 literes, V6-os motorja 250 lóerőt juttat az első kerekre.

Az Alfa 6,3 míg a Mazda 6,4 másodperc alatt gyűri le a 100 km/órás sprintet. Fogyasztásukat tekintve nem érdemes különbséget tenni, mivel mindkét masina képes 20 liter feletti üzemanyagot elnyelni 100 kilométeren. A többit Turán Frigyes és Kőváry Barna elmondja kettejük vetélkedőjében, amit nem kell véresen komolyan venni.

A tesztek után bemutatjuk a Genfi Autószalonon debütált BMW M5 Conceptet. A vérbeli sportautót V10-es motor hajtja kereken 500 lóerővel az orrában. A műsor végén folytatjuk vezetéstechnikai rovatunkat.

A Start autós magazin eheti adása vasárnap délután 13:50-kor, ismétlése pedig 02:30-kor látható a Viasat3 televízió műsorán.