A TÜV-Rheinland csoport “Allergia teszten átesett” tanúsítványt állított ki a Ford Focus C-Max-nek. A minősítéssel egy a gyártól független szakértői csoport vizsgálatai is bebizonyították, hogy az utastér kialakításakor a gyár mindent megtett az antiallergén anyagok használata érdekében. A tanúsítvány felszereltségtől függetlenül minden C-Max-re érvényes.

Az utastér több mint 100 elemét vizsgálta meg a TÜV-Rheinland kölni intézete. Ezeken az alkatrészeken felül a tesztek kiterjedtek azokra a felületekre és anyagokra, amelyekkel a vezető gyakran vagy tartósan érintkezik, tehát az üléshuzatok, a szőnyegek és az övek.

A TÜV minősítés megszerzését követően a Ford több más típusán is elvégezteti a vizsgálatot. Az autógyárak, köztük a Ford, már az autók fejlesztésekor kerülik azon anyagok használatát, amelyek allergiás tüneteket válthatnak ki az autóban ülőkből. A latex és a nikkel száműzésén túl a C-Maxban az igen hatékony pollenszűrő is az allergiások érdekeit szolgálja a virágporok távoltartásával.