Új 2004-es Sony autohifi 1

Új 2004-es Sony autohifi

A Sony összesen öt termékcsaládot hoz forgalomba, ami a teljes ártartományra kiterjed. Három új műszaki megoldást alkalmaz a Sony az új fejegységeiben, ezek név szerint a Drive-S, a BBE-MP és a SUB SWITCH rövidítést kapták.

A Drive-S egy a már alapmodellekben is alkalmazott CD mechanizmust takar, amivel a korábbinál szebb minőségben szólalnak meg a CD lemezek. A mechanika vékonyabb és csendesebb a korábbinál, valamint a rázkódásvédelem is sokat javult. A kisebb méretből adódóan több kiemelt minőségű audio komponens is beépítésre került, amivel így komolyabb hangminőség érhető el.

Az új műszaki megoldásokkal készült fejegységeknek, immáron a 70 százaléka támogatja a rohamosan terjedő MP3 lejátszást. A BBE-MP technológia az MP3 tömörítési eljárás során elveszett adatokat próbálja visszaállítani, amellyel észrevehetően javult a hangminőség. A legolcsóbb MP3 lejátszásra alkalmas készülék a CDX-R3300 54 900 forintba kerül, a BBE-MP eljárással felvértezett legolcsóbb készülékért, a CDX-F5700-ért 79 900 forintot kérnek.

A SUB SWITCH szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az előerősített kimenetet egy mélysugárzó kimenetté alakítsák át, és ezáltal szabályozzák az előerősített mélysugárzó kimeneti csatorna erősítését, valamint az aluláteresztő szűrő levágási frekvenciáinak beállításait.

2004-es újdonság az alacsony árkategóriás Motion Blade modellek megjelenése. A CD betöltőnyílást egy valódi alumínium fedél borítja, ami a látványos formaterv mellett drasztikusan lecsökkenti a bejutó porszemcsék számát.

A csúcskategóriában egyre futurisztikusabb kinézet és a normál hifikben nem megtalálható szolgáltatások kerülnek előtérbe. A CDX-M9900-as modell egy 32 000 szín megjelenítésére alkalmas TFT kijelzővel rendelkezik, az igazi újdonság azonban az AV bemenet. A bemenet és egy RCA kábel segítségével bármilyen videojel megjeleníthető a képernyőn, mozgó és álló egyaránt. Ráköthetjük a videokameránkat vagy digitális fényképezőgépünket és akár háttérképnek is beállíthatjuk kedvenc képünket.

A DVD lejátszók területén is találni újdonságokat, valamint a mennyezeti és a fejtámlába építhető monitorokat is megtaláljuk. Új komponens szettek, mélynyomók, valamint erősítők is bővítik a kínálatot.