A hazánkban igen népszerűnek számító Daewoo legújabb autóját, a Lacettit mutatjuk be. Ahogyan azt már megszokhattuk, a formaterv ismét Olaszországból érkezik, és a köntös talán minden eddiginél modernebb.

Használtautó-bemutatónkban a Volkswagen Golf IV szerepel, SDI, azaz szívódízel motorral szerelt változatban. A rendkívül borsos áron kapható dízelek közül a SDI változatok jóval olcsóbbak a turbódízeleknél.

Összehasonlító tesztünkben két inkább női kisautó szerepel a Lancia Ypsilon és Citroën C2 személyében. Az Ypsilont a Fiat 1,3-as Multijet dízele, míg a C2-t, a szintén ismerős, 1,4 literes HDI motor mozgatja.

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség és az Euro NCAP elnöke nemrég hazánkban járt. A közlekedésbiztonsági szervezetről és a töréstesztekről beszélgettünk vele, bemutatjuk továbbá, hogyan törik a Skoda Fabia, a Fiat Seicento, a Toyota Yaris és több más kisautó.

Varga András vezetéstechnikai rovatunkban a múlt héti adáshoz a Lánchíd környékét szemelte ki magának, ahol mostanában a rendőrség figyeli és regulázza a szabálytalankodó autósokat. Ezen a héten a közlekedést megkeserítő agresszióról beszél.

Az Autótrend következő adása vasárnap délután fél négykor, ismétlése pedig 20 perccel éjfél után tekinthető meg a Viasat 3 televízió műsorán.