Számtalan frissítés után idén Frankfurtban bemutatták az új S40-es Volvót. Különlegessége, hogy az átlagostól eltérően az utód rövidebb lett. Ennek ellenére a sportosan elegáns Volvo tágasabb lett, mivel széltében és magasságában is gyarapodott az autó.

Használtautó-rovatunkból kiderül, hogyan viselkedik használtan a W210-es, azaz a kereklámpás Mercedes E-osztály. Megjelenésekor, 1995-ben kerek lámpáival merőben eltérő stílust képviselt elődjéhez, a W124-eshez képest. Elmondjuk, honnan ismerhetőek fel a taxiként lestrapált példányok.

Érdekességként bemutatjuk Budiás Balázs verseny gokartját, ami 130 km/órás sebességre és bármelyik sportautót megszégyenítő kanyarsebességre képes a versenypályán.

Tesztjeinkben a kétliters Honda Accord Toureren kívül, az 1,3-as Multijet motorral hajtott Opel Agila szerepel. Míg a 155 lóerős Honda Accord Tourer rendkívül sportos teljesítményekre képes, addig a Fiat dízellel mozgatott Agila legfőbb erénye a takarékosság.

Ezen a héten is folytatódik vezetéstechnikai ronvatunk. Varga András múlt héten az útépítések körül kialakult dugókat és az ebből adódó stesszhelyzeteket elemezte, valamint építő szándékú kritikával élt.

Az Autótrend következő adása vasárnap délután 15:30-kor, valamint éjfél után 5 perccel tekinthető meg a Viasat3 műsorán.