Dodge pickup Viper motorral 1

Dodge pickup Viper motorral

Habár a Dodge RAM SRT-10 nem rendelkezik éppen sportautós külsővel, menetteljesítményével mégis sok derékig érő autónak okozhat meglepetést. Ugyanis az Dodge lelkét a Viper V10-es, 8,3 literes, 500 lóerős motorja adja. Az autót munkára használó farmerek sem fognak az autóban csalódni, mivel a 712 newtonméteres nyomatékkal szinte bármit el lehet mozdítani a helyéről.

Ezek mellett a monstrum öt másodperc körül már 100 km/órás sebességgel hasítja a levegőt, amit folytathat egészen a 240 km/órás végsebesség eléréséig. Természetesen ezen értékek teljesítéséhez jócskán át kellett alakítani a kisteherautót. Annak érdekében, hogy a Dodge RAM SRT-10 ne csak egy csíkhuszár legyen szinte minden alkatrészt lecseréltek az alapként szolgáló 1500-as Dodge RAM-on. Az erő hátsó kerekekhez való juttatásáról a Dodge Viper SRT-10 hatsebességes kézi váltója gondoskodik.

A kellő kanyarsebesség elérése érdekében a teljes futóművet átalakították. A módosításokon kívül többek között lejjebb került a karosszéria, kicserélték a rugókat, és Bilstein gátlók kerültek a régiek helyére. A megállásról elöl 15 colos tárcsák, hátul pedig a 14 colosak gondoskodnak.

Kívülről is alaposan átváltozott a Dodge – minden részletéből az erő sugárzik. Szélcsatornás teszteken vizsgálták a lehető legoptimálisabb aerodinamikai szempontokat a NASCAR versenyautó mérnökei. Ezek alapján alakították ki a hatalmas légbeömlővel rendelkező lökhárítót valamint a motorháztetőt is. A pickup felépítésből adódó viszonylag könnyű farrész miatt, hátulra egy szárny került, hogy az megfelelő leszorító erőt produkáljon.

Rendkívül látványt nyújtanak – a legnagyobb szériaautókra szerelt- 22 colos felnik a rajtuk terpeszkedő 305/40-es Pirelli Scorpion abroncsokkal, valamint a pirosra festett féknyergek. Viszonylag szolid látványt nyújt viszont hátulról a dupla kipufogóvég, de valószínűleg a hangélményre senki sem fog panaszkodni.

Belülről is eltér a RST-10 , a bőrrel borított versenyülések, a kormány, az alupedálok – hímzett SRT-10 felirat a fejtámlában, valamint a piros indítógomb, mind-mind árulkodó jel lehet.