Brutális Touareg az Abt-tól 1

Brutális Touareg az Abt-tól

Már alaphelyzetben is szédületes teljesítménnyel és még bődületesebb, 750 newtonméteres nyomatékkal bír a V10 -es turbódízel motor a Touaregben. Akit ezek az értékek még nem vesznek le a lábukról, azok Angliában már megrendelhetik az Abt Touareg VS10-et.

Tisztességes 70 lóerős többletteljesítményt és 110 newtonméteres nyomatéktöbbletet kínál az Abt – azonban ezzel még közel sem merült ki a VS10 repertoárja. A világ legerősebb összkerék-hajtású dízel sportterepjárója, agresszív optikai tuningot és egy teljesen átdolgozott futóművet kapott.

Teljesítménye mögött elbújhatnak a BMW X5, Mercedes ML55 AMG és a Porsche Cayenne S is, nyomatékban pedig csak ketten együtt járnának a Touareg közelében. Ráadásul a félelmetes nyomaték már 2000-es fordulaton jelentkezik , ami azt eredményezi, hogy a legenyhébb gázadásra is iszonyatos erővel lódul meg az autó.

Sportosabb menetteljesítményének biztosabb kifejtése érdekében az Abt egy új fejlesztésű légrúgós rendszert szerelt a Touareg-re. Alaphelyzetben 30 milliméterrel ül alacsonyabban a karosszéria a gyári változathoz képest, amit a sport fokozat választásakor még 10 milliméteres süllyedés követ, valamint felkeményednek a lengéscsillapítók is. Ha sportautókat megszégyenítő kanyarsebességre vágyik valaki, akkor a sport fokozaton túl még 2 centiméterrel lejjebb süllyesztheti a karosszériát.

Ami a tuning optikai részét illeti, ott is jócskán elszaladt a ló az Abt szakembereivel . A négy brutális kipufogócső mellett a leglátványosabb a változás a 18 colos felnik 22 colosra való lecserélése volt. Ehhez persze már jóval méretesebb lökhárítók és küszöbspoilerek dukálnak, az új hűtőrács és szolíd hátsó spoiler pedig szinte már fel sem tűnik.