Végre a Peugeot is előrukkolt egy igazán sportos modellel a 206 RC személyében. A kétliteres benzines erőforrás 177 lóerőt teljesít és ráadásul ára is kedvezőnek mondható a konkurensekhez képest.

Teszteltük a 192 lóerős Toyota Celica TS-t, amely a vártnál nagyobb élményben részesített bennünket. 6200-as fordulatnál szinte minden sebességtartományban elszabadulnak a lóerők és akaratlanul is rátör a sofőrre a versenyláz.

A Skoda Fabia legerősebbike is a kezünk közé került és szintén nem kellett csalódnunk benne. Furcsa mód az RS-t turbódízel erőforrás hajtja. Az ismerős 1,9 literes motor 130 lóerőt produkál, ami a 310 newtonméteres nyomatékkal párosítva bőven elegendő a sportos autózáshoz.

Lóerő viszonylatban nem lépünk vissza a Renault Mégane Grandtour tesztünknél sem, ugyanis egy kétliteres, 136 lóerős benzinmotorral teszteltük az autót. A kombi külseje kicsit visszafogottabb ugyan a három- és ötajtós változatnál, de kétségkívül szépre sikeredett.

Használt autók közül ezúttal a Mazda 626-ot pécéztük ki, ami ha formájával már nem is hódít, de megbízhatóságával és technikájával még mindig megállja helyét.

Folytatódik vezetéstechnikai rovatunk, amelyben Varga András az autók téli felkészítésről oszt meg velünk néhány hasznos tanácsot.

Az Autótrend következő adását vasárnap délután 13:35-kor és pontban éjfélkor sugározza a Viasat3 televízió.