6 perc 57 másodperc: ennyi ideig tartott eladni az első 50 BMW 645 Ci-t. Az akciót a Neiman Marcus nevű amerikai áruház szervezte, az autók szétkapkodásának az az oka, hogy az egyesült államokbeli piaci bevezetés csak 5-6 hónap múlva várható.

Az áruház 75 170 dolláros áron kínálta az exkluzív autókat, ami átszámítva 17 millió forintot tesz ki. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy Magyarországon ennél sokkal többe kerül majd a 645 Ci. Amerikában viszont kisebb teljesítménnyel kell megelégedniük a szerencsés vásárlóknak, mivel a 333 helyett csak 325 lóerős a motor.

Mind az 50 autó bézs színű bőrbelsővel, 19 colos kerekekkel és metálszürke fényezéssel készült. A BMW 645 Ci az elegáns áruház karácsonyi katalógusának szenzációja volt. Ebből a sorozatból csak ez az ötven hatos BMW készült, a sima hatos kupék bevezetése még az alacsonyabb árakkal és gyorsabb szállítási határidővel privilégizált amerikai piacon is csak hónapok múlva várható.

A gyors és tehetős vásárlók Münchenben, a BMW gyárban vehetik át az autókat. Itt igény szerint többnapos program keretében egy élményautózásban is részük lesz, amelyben eghy hosszú túrán megismerhetik, hogy mire is képes az ötös BMW-re épülő kupé. Ehhez az úthoz luxusszállóban lefoglalt szobák dukálnak. Ezt követően a kupékat áthajózzák Amerikába.

Kilenc évvel ezelőtt a BMW már indított hasonló akciót a Neiman Marcus áruházakkal, amikor a Z3 bevezetése volt műsoron.