Az elmúlt héten a Frankfurti Autószalon tömegtermékeit mutattuk be az Autótrendben, ezen a héten viszont következnek a különlegességek. A Lamborghini Murcielago R-GT versenyautó karosszériája szénszálas műanyagból készült és mindössze 1100 kilogrammot nyom. A hatliteres motor 600 lóerő körül teljesít, így 3,2 másodperc alatt repíti az 500 ezer euró értékű versenyautót 100 km/órára.

A Mercedes SLR végre teljesen elkészült és nem szűkölködik egyedi megoldásokban. Az elektrohidraulikus fékek kerámia tárcsákkal hihetetlen lassításra képesek. A megállást nagyban segíti az autó farán elhelyezett fékszárny, ami a fékpedál lenyomásának mértékétől függően emelkedik ki.

A Peugeot-nál kiállították a 307 WRC-t, amivel a 206-os sikereit is felül kívánják múlni.

A frankfurti premierek mellett a Párizs környéki Mazda3 bemutatóról is beszámolunk. A zoom-zoom új megtestesítője hazánkban novembertől kapható 1,6-os és kétliteres benzinmotorral.

Elkalauzoljuk nézőinket a legendás 911-es Porsche birodalmába, ami 40 éve kezdődött egy léghűtéses 130 lóerős boxermotorral.

Adásunkban teszteljük a kétliteres turbómotorral szerelt 175 lóerős Opel Signumot, amelynek tengelytávja az új Vectra kombiéval egyezik és bőséges teret enged a hátul utazóknak is.

Ismét jelentkezik vezetéstechnikai rovatunk, amelyben Varga András az iskolák körüli a balesetforrásokról beszél. Ezen a héten a vasárnap délután 15:20-kor és késő este 23:55-kor jelentkezik az Autótrend, a Viasat3 műsorán.