Idén mintegy 60 premier helyszínéül szolgált a németországi Frankfurt, ahol még szeptember 21-ig élőben is megtekinthetőek az eddig sehol máshol nem látott autócsodák. A világ minden tájáról érkező autógyártók, tuningcégek és beszállítók hatalmas területen állították ki portékájukat, ahová idén 850 000 fő körüli embertömeg látogat el.

Mai adásunkban a tanulmányautókon kívül a kisautóktól a luxusig mindenből szemezgetünk egy kicsit. Kisautókból a két pirinyó benzinmotorral bemutatott Kia Picanto és a Citroën C2 szerepel.

Talán legérdekesebb az alsó középkategória, amely az átdolgozott Honda Civic mellett új Opel Astra és az ötödik generációs Volkswagen Golf bemutatóját hozta. Utóbbiból a GTI változat is napvilágot látott.

Eggyel feljebb az S40-es Volvo és az Opel Vcctra kombi keltett nagy feltűnést. Luxusautók terén ezúttal egy BMW Alpina, egy Maserati és Lexus került lencsevégre.

Az egyterűek kedvelői sem maradnak csemege nélkül, mivel a Fiat, a Renault, a Skoda és a Mercedes egy újdonságát is bemutatjuk.

Az Mazda RX-8 óta egyre népszerűbbek a négyajtós kupék, amiből most egy Mercedes tanulmányt mutatunk be.

A kabriók között a hazai vonatkozású Suzuki tanulmánnyal foglalkozunk egy picit, amely szériaérett korában Esztergomban kerül majd gyártásra.

Műsorunkat ezen héten vasárnap, a megszokottnál egy kicsit később, 14:50-kor, az ismétlést pedig éjfél után 10 perccel tekinthetik meg a Viasat3 műsorán.