Érdekes vállalkozásba kezdett egy német kisiparos. Az erőteljes Mercedes-Benz érzelmi kötődéssel rendelkező úr különféle karosszéria elemek felhasználásával régi Mercedes modellekből készít az újjal szinte tökéletesen egyezőt. Az átalakítások folyamán a karosszéria formát jelentősen nem módosítják, így az utascella maga nem változik, csak a lámpák, lökhárítók és egyéb jellegzetes elemek cserélésével készíti el a maga új Mercedesét.

Az átalakításokat iparszerűen végzi a WL-Exklusiv cég, melynek komplett árlistája van a módosításokra. A replikák elkészítése azonban nem olcsó mulatság, egy W202-es C-osztályból 6520 euróért (átszámítva nagyjából 1,6 millió forintért) készítenek eggyel újabb, W203-as C Mercedest. Ezért a pénzért lecserélik a lökhárítókat, a visszapillantó tükröket, a motorháztetőt, a sárvédőket és egyéb apróságokat.

Jelenleg a cég palettáján négyféle átalakítási program szerepel. Az előbb említett C-osztály facelift mellett vállalják a “bálna” S-osztály frissítését és a W124-es kupé átalakítását is. Az összes közül talán a legérdekesebb azonban a W129-es SL Mercedes megújítása. Itt ugyanis a nehézséget az okozza, hogy az új SL már nyitható keménytetővel rendelkezik. A műhelyben ezt viszont nem tudják megoldani, így az autó a régi hardtopot viseli magán. Az SL átalakítása 16 500 euróba, azaz 4,2 millió forintba kerül.