A Fordnál már nem lepődnek meg azon, ha néhány öltönyös úriember óriási pocakot akaszt magára műszakkezdéskor. Több fejlesztőmérnöknek ugyanis az a feladata, hogy megtapasztalják, milyen is várandósnak lenni. A korrekt tapasztalatok megszerzése érdekében nem végezhettek félmunkát.

30 font súlyú mellényük nem egyszerűen a többletterhet modellezi. A 13,6 kilós felszerelés jelentős részét a kisbaba és a magzatvíz súlyának megfelelő nehezékek adják. A mellény tartalmaz egy közel három kilós súlyt, amely a húgyhólyagot nyomja és fokozott vizelési ingert kelt a férfiakban.

A magzattól érkező kisebb-nagyobb rúgások utánzása sem bizonyult könnyű feladatnak. A Fordnál dolgozók végül golyóscsapágyakkal oldották meg a gondot.

Kismamamellényben a férfiak is átélhetik a mozgási nehézségeket, amelyek a terhességgel járnak. A közel 15 kilós többletsúllyal nyomon követhető a tömegközéppont megváltozása és a testtartásban beálló összes változás. A mellény a várandósság teljes időszakának utánzására alkalmas.

Az itt szerzett tapasztalatokat az ergonómusok hatékonyan felhasználhatták a 2004-es modellévű Ford Freestar és Mercury Monterey kisbuszok kifejlesztésénél.