Az új ötös BMW a korábbról is ismert, három literes 231 lóerős benzinmotorral járt nálunk. Az új ötös ára kedvezőnek csak a kategóriához képest mondható, de pozitívum, hogy nem emelkedett az előző sorozathoz képest. A tesztelt 530i alapára 13 190 000 forint.

A Z4-es roadster-felépítéséből adódóan az ötös BMW-nél is több örömet szerzett nekünk, noha motorterében az 530i-ben is megtalálható háromliteres motor muzsikált.

Szintén újdonság az új Seat Leon Cupra R, melyben az 1,8 literes turbómotor a korábbi 210 lóerőről 225 izmosodott, illetve 10 newtonmérrel nyomatéka is növekedett. 100-as sprintideje ezzel 7 másodperc alá csökkent az eddig is élvezetes autózást nyújtó Seatnak.

Műsorunkban látható még a nemrégiben megjelent Mercedes CLK Cabriolet, amit szinte egy keménytető tulajdonságaival vetekedő vászontető zár el rossz idő esetén a külvilágtól. Kabrióknál nem megszokott módon a CLK akár négy felnőttnek is kényelmes utazást tesz lehetővé és ezek mellett még meglepően tágas csomagtér is rendelkezésre áll.

Pénzes Nóra műsorvezetőnk teszteli a megújult Yarist, a dinamikus 1,3 literes benzinmotorral. A megújult Yaris elődjéhez hasonlóan inkább női autónak mondható, de sportosabb külsejével már jóval közelebb áll a férfiak ízléséhez is.

Tuning rovatunkban egy felcicomázott, 20 colos felniken guruló Chrysler PT Crusier szerepel. Dögös külsején kívül egyéb érdekességek is találhatóak az autóban, mint például az állítható magasságú futómű.

Híreink között beszámolunk az Auto Piacban megjelenő Auto Tipp mellékletről, melyet mostantól a vezess.hu adatbázisában megtalálható használtautók díszítenek. Hírt adunk továbbá a közelgő Budapest Rali előkészületeiről.

Az Autótrend következő adása vasárnap délután 13:40-kor, ismétlése pedig késő este 23:50-kor látható a Viasat3 televízió műsorán.