Ezen a héten tesztjeinkben egy 316ti Compact BMW, illetve egy 1,9-es jtd Fiat Stilo Multiwagon szerepel. A 116 lóerős BMW, már ötmillió forint alatt megvásárolható és a klímán kívül igen gazdag alapfelszereltséget mondhat magáénak. Márciustól már a menetstabilizáló elektronika is az alapfelszereltség részét képezi.

Fiat Stilo kombi olasz származása ellenére inkább családosoknak való, mint sportosra vezetésre vágyóknak. Tesztautónkat az igen kedvező fogyasztású és dinamikus 115 lóerős turbó dízel erőforrás hajtotta.

Bemutatónkban ezúttal már a Corollába is rendelhető új D-4D dízelmotor szerepel, ami kedvező fogyasztásával, dinamizmusával és kiegyensúlyozottságával sokaknak kedvező választás lehet.

A nyár eljöttével sokak vágyakoznak egy nyitott tetejű autóba, és a szerencséseknek ez olcsón meg is adatik. Bemutatunk egy Opel Ascona kabriót, valamint egy gyönyörű Volkswagen Bogarat, amit a nyár végén egy szerencsés nézőnk meg is nyerhet.

Használt autó rovatunkban a magyar népautóról, a kifutóban lévő Suzuki Swiftről hallhatunk. A több faceliften áteső Swiftet Magyarországon 1992-ben kezdték gyártani és máig hihetetlen népszerűségnek örvend.

Vezetéstechnikai rovatunkban Varga András múlt héten a nyári szünidőben történő veszélyforrásokról beszélt. Mostani adásban egy szintén aktuális dologról, a nyaralásról és helyes csomagelhelyezésről lesz szó.

Az Autótrend következő adása vasárnap 13:50-kor és éjfél előtt öt perccel jelentkezik a Viasat3 televízió műsorán.

Hogy mire figyeljünk oda, mielőtt autóval nyaralni indulunk? – erről lesz szó az Autrótrend vezetéstechnika rovatában