Vasárnap délután 13:45-kor és éjfélkor újra Autótrend. A mostani műsorhoz felhajtottunk egy Mercedes kupét. Az 1971 és 1989 között gyártott SL kupéi közül egy nyolchengeres, 350-es SLC-t láthatnak. Mit tudhat a Fiat lépcsőshátú reménysége? Kotán Péter teszteli az ezerkettes Albeát.

A szerény limuzinra jöjjön egy sportmotor: Turán Frigyes és a Honda CBR 600. Jutányos luxusautó, vagy elavult pénztemető? Használtautó-tanácsadónkban a 9000-es Saab szerepel. Teszteljük a 320-as dízel BMW-t és a műsor végén jön egy kis gumiégetés a nitrós Honda Civic-kel.

Varga András ezen a héten a vezetéstechnika rovatban a vonuló gyermekcsoportokról beszél. Múlt heti műsorunkban a délután az iskolából hazainduló gyermekek viselkedéséről és a rájuk leselkedő veszélyekről mondta el a legfontosabbakat. Alapelv, hogy az autósoknak kell felkészülniük a kicsik természetes meggondolatlanságára és csekély veszélyérzetére. Amikor a tanítás végén, csoportokba verődve kiszabadulnak az iskolásból, a legkevésbé sem figyelnek a többi közlekedőre. Általános iskolák és gimnáziumok közelében időben lassítani kell, félreérthetetlen magatartással kell átengedni őket a gyalogátkelőhelyen, messziről egyértelművé téve a gyermekeknek és a többi autósnak is, hogy mi most át fogjuk engedni az út szélén várakozókat.