Autó-motor-terepjáró teszt az Autótrendben

Bemutatónkban a Vectra padlólemzére épített Opel Signummal ismerkedhetnek meg nézőink. A Signum valahol a kombik, az egyterűek és a limuzinok közt lavírozik nem mindennapi kialakításával. Hazánkban ősszel várható a bemutatás, 6,5 millió forint körüli áron.

Beszámolunk a BMW új parkolássegítő rendszeréről, mely mindössze a gázadást és a fék használatát várja el a sofőrtől, a többit önnállóan végzi el, és ráadásul a felnit sem padkázza meg.

Ezúttal egy kétkerekűről is elmondja véleményét Turán Frigyes, méghozzá a Honda CB 1300-asról. Ezenkívül a világ egyik legjobbnak tartott terepjárójáról, a G Mercedesről is hallhatunk véleményt egy profi terepező szájából.

Hagyományos tesztjeinkben ezúttal egy négykerék-hajtású kombi C-osztályos Mercedes és egy Lancia Lybra szerepel. A nálunk járt Mercedest egy hathengeres 170 lóerős benzinmotor, míg a Lybrát egy 1,9 literes közös nyócsócsöves turbódízel motor hajtotta.

Vezetéstechnikai rovatunkban Varga András a gyermekekről és az iskolák körüli veszélyekről beszél. Elmúlt adásunkban a példamutatásról és helyes viselkedésről esett szó. Sajnos számtalan közlekedési helyzettel találkozhatunk, mikor egyes vezetők idegesen dudálnak vagy a derékig kihajolva az ablakon elküldenek bennünket melegebb éghajlatra. Ilyenkor a legbölcsebb, ha nem állunk le vitatkozni és versenyezni, hanem inkább minél előbb elhagyjuk a helyszínt.

Az Autótrend következő adása vasárnap délután 13:50-kor és késő este 23:50-kor tekinthető meg a Viasat3 televízión.