Az AUTÓTREND a korábbi csapat közreműködésével és továbbra is a vezess.hu szakmai hátterével készül. Az új műsor időpontja nem változik, minden vasárnap 13:00 óra körül, az ismétlés pedig szintén vasárnap, valamivel éjfél előtt látható.

Az AUTÓTREND első adásában többek között bemutatjuk az öt év után megújult Mercedes CLK kabriót és a Magyarországon járt Bertone Novanta tanulmányautót. Utóbbi érdekessége, hogy a kormányzás abszolút elektronikus módon történik, ezért a teljes kormánymű kimaradt az autóból.

Első tesztünkben az 1,6 literes 103 lóerős motorral szerelt, aranyos, egyesekre riasztóan ható külsővel megáldott Fiat Multipla szerepel. Másik tesztautónk a Renault Mégane formája sem szokványos, melyet 120 lóerős dízelmotorral tesztelt Kotán Péter.

Műsorunkban szerepel egy gyönyörű VR6-os Volkswagen Corrado is, mely a külföldi tuning kiállítások rendszeres szereplője. Borsi Gergő a Rábaringen mutatta be tavalyi bajnok autóját, az A8-as Mitsubishi Lancer EVO VI-ost.

Vezetéstechnikai rovatunkban Varga András ezúttal a dugóban való viselkedésről és az útvonal tervezésről beszél.

Múlt heti adásunkban a SIKK-es indulásról volt szó. A négy betű jelentése: Sebességváltó, Irányjelző, Kézifék, Körülnézés. Varga András elmondása szerint a legfontosabb az utolsó K, azaz a körülnézés. Mindig a belső tükörbe nézzünk először, aztán a külső tükör következik, végül a hátrapillantás. Azért kell ennyire alaposan körbenéznünk indulás előtt, mert manapság egyre több villámgyors helyzetváltozásra képes jármű közlekedik útjainkon. Gondoljunk bele, hogy a legmodernebb motorok alig néhány másodperc alatt gyorsulnak 100 km/órára, így az egyik pillanatban még sehol sincsenek a tükörben, a másik pillanatban pedig már mellettünk húznak el.

Az AUTÓTREND első adása május 4-én vasárnap, 13:15-kor és 23:50-kor látható a VIASAT3-on.