Limuzin Koreából, bombanők és dögös motorok, határon autózás a Hungaroringen: mindezek mellett a daytonai motorversenynek, egy Peugeot Partner és egy Mazda6 2.3 GT tesztnek is helyet szorítottunk a SPORTváltóban. Nem maradhat ki a vezetéstechnikai rovat sem.

Bemutatjuk a Pininfarina stúdióban tervezett, megújult Daewoo Nubirát. A dél-koreai fejlesztésű, megnövekedett karosszériájú középkategóriás jármű hazánkban ősztől vásárolható meg.

A Michelin a napokban mutatott be két új, hétköznapi és sportos modellekre szánt gumit. Látványos bemutató keretében autóversenyzők tesztelték az új gumikat a Hungaroringen.

Mostani műsorunk motoros anyagokban sem fog szűkölködni. Beszámolunk Bitter Sándor motorversenyző daytonai szerepléséről illetve a BNV területén tartott motorkiállításról, ahol a szép motorokat még szebb hölgyek díszítették.

Tesztjeinkben egy igazi családi autó, az 1,6 literes benzinmotorral szerelt Peugeot Partner és egy a sportosabb apukák által kedvelt 166 lóerős Mazda6 2.3 GT szerepel.

Vezetéstechnikai rovatunkban ezen a héten a világításról és a láthatóságról lesz szó. Múlt héten a gyerekülések típusairól és elhelyezésükről számoltunk be. Varga András elmondta, hogy mindenképpen kérjük ki szakember véleményét gyermekülés vásárlásakor , mivel súlytól és magasságtól is függ a választandó ülés típusa. Nagyon fontos, hogy az első ülésre nem szabad 160 centiméter alatti gyermeket ültetni, ha pedig menetiránnyal szemben lévő gyerekülést alkalmazunk, akkor mindenképpen ki kell kapcsolni az utas oldali első légzsákot.

Vasárnap 13 órakor és este 23:45-kor látható a SPORTváltó következő adása.