Nőknek és férfiaknak gyakran eltérő igényei vannak egy autóval szemben. Ezt nem szabad arra a szintre leegyszerűsíteni, hogy legyen bőven sminktükör, integrált rúzstartó a műszerfalon és hajlakk generátor a fejtámlában. Jellegzetes példa az új Renault Megane kézifékkarja. A rövid kart erősen meg kell húzni a kocsi biztonságos rögzítéséhez. Egy hölgy, kisebb kezével nem tudja átfogni a kar markolatát, ezért mondjuk csak két kézzel tudja elég határozottan behúzni a kéziféket.

A Volvónál dolgozó hölgyek egy csoportja most kimondottan olyan tanulmányautó kifejlesztésen dolgozik, amely a nők elvárásaihoz igazodik. Az ötlettel tavaly álltak elő, amely nagyon tetszett a Volvo ügyvezetésének, a terv zöld utat kapott.

A tanulmány megalkotásakor mindenben nők döntenek, így a végeredményben várhatóan rengeteg olyan apró ötletet láthatunk majd, amelyek megkönnyítik a kocsi használatát. Biztosra vehetjük például, hogy a kilincset cikornyás műkörmökkel is könnyen lehet majd nyitni.

Általában a nők többet várnak el egy autótól, mint a férfiak, mondják a tanulmány fejlesztői. A koncepcióautó az MCC (My Concept Car) nevet kapta, és a tervek szerint jövőre lesz látható valamelyik nagy autókiállításon.