Új időpontban a SPORTváltó 1

Új időpontban a SPORTváltó

Mostantól vasárnaponként tekinthető meg a SPORTváltó új adása és ismétlése egyaránt. Vasárnap délután 12:50-kor kerül adásba a következő rész, az ismétlés pedig este 23:50-kor lesz látható.

Ismét bepillantást nyerhetünk az időközben véget ért Genfi Autószalonra. Az újdonságok között két magyar vonatkozású hírről is beszámolunk, miszerint az új Honda Accord és a Toyota Avensis már Magyarországon is megvásárolható.

Vezetéstechnikai rovatunkban Varga Andrástól múlt héten a kormányzási és kanyarvételi technikákról hallhattunk. Eheti adásunkban a helyes pedálkezelésről tudhatunk meg hasznos információkat.

Varga András elmondta, hogy a kormányt mindig könnyedén érintsük ujjainkkal, mert a mereven szorított volán nem képes közvetíteni a kerekektől azokat az információkat, hogy milyen felületű úton haladnak a kerekek.

A kormányt az autós iskolában hallott 2 óra – 10 óra állással szemben 3 és kilenc óránál kell fogni. Ennek az az oka, hogy ekkor tudunk a legnagyobbat fordítani a kormánykeréken, ekkor tehetjük meg a leghosszabb utat a kormány kerületén.

Ezzel a kéztartással egy merőleges utcába is be tudunk kanyarodni a kéztartás megváltoztatása nélkül.

Hajtűkanyarban vagy megfordulásnál, amikor nem tudjuk egy mozdulattal kellően eltekerni a kormányt, mindig egy kézzel tartsuk fogva a volánt, miközben másik kezünkkel fogást váltunk. Nagyon fontos, hogy ilyenkor se engedjük el egy pillanatra sem a volánt.