Szombaton éjjel fél egykor, vasárnap pedig 13:10-kor látható a SPORTváltó következő műsora, a VIASAT3 televízió műsorán.

Bemutatónkban az Audi luxuskategóriájú modellje, az A8 szerepel. Sportrovatunkban Bitter Sándor motorversenyző beszél a tavalyi évadról, melyben alig sikerült befejeznie hazai versenyt a folyamatos bukások miatt. Mesél idei terveiről, illetve a Daytona-ban megrendezésre kerülő 200 mérföldes versenyről, melyen ő maga is indul.

E heti adásunkban látható a Chevrolet Corvette történelmét feldolgozó összeállításunk első része. Ebben megcsodálhatjuk a legnépszerűbb amerikai sportautó első generációját és bepillantást nyerhetünk a Corvette-kultuszba.

Tesztjeinkben két összkerékhajtásos jármű szerepel, melyek mindegyikével bátran száguldozhatunk aszfalton és terepen egyaránt.

Első tesztünkben a Mazda B2500 Rab Cab szerepel, melynek különlegessége a B-oszlop hiánya és a középről nyíló oldalajtó.

Kotán Péter a Kia szabadidőautójáról, a 2,5 literes közös nyomócsöves turbódízel motorral szerelt Sorentóról mondja el véleményét.

Vezetéstechnikai rovatunkban Varga András a kitaposott, jegesre keményedett hónyomokban való vezetésről mesél nekünk. Előző adásunkban a hóláncok szükségességéről beszélt:

“A hóláncok jól ismert, de körülményesen használható segítőeszközök a téli útviszonyok között. A meghajtó kerekekre felszerelve javíthatjuk a húzóerőt és bizonyos körülmények között a fékezési tulajdonságokat is.

A hóláncok feltétele nem problémamentes, főleg, ha már nyakig állunk a hóban. Viszont muszáj a hóláncot szakszerűen feltennünk, mert ellenkező esetben csúszhat a kerekeken és a karosszériát is megsértheti. Ezért célszerű már a várható nehézségek előtt felszerelni a hóláncot.”

“Néhány dologra figyelnünk kell akkor is, ha már sikeresen felszereltük a hóláncot.” – tette hozzá Varga András. “Hosszú utazás során a hólánc meglazulhat, ezért azt bizonyos időközönként után kell húzni.

A hómentes szakaszokon kényelmetlenné válik az utazás és a lánc is gyorsan elhasználódik. Azonban ha nem vagyunk egy négykerék-meghajtású jármű boldog tulajdonosai, akkor a nehéz téli utakra mindig vigyünk magunkkal hóláncot.”