A luxuskategóriában, ahol magas eladási számaival a hetes BMW és a Mercedes S-osztály adja meg az alaphangot, minden technikai finomságot bevetnek a gyártók, hogy elhódítsák egymástól a tehetős vásárlókat. A Jaguar az új XJ modellel próbálja magához csalogatni a német konkurenseknél exkluzívabb autóra vágyó vevőket.

Az új XJ teljes karosszériája alumíniumból készül speciális ragasztási eljárással. A repülőgépiparból átvett módszer gondot okoz a gyártónak és a hiba kiküszöböléséig a modell bevezetését május utánra elhalasztották.

Egy híres Jaguar tuningoló, a J Nothelle a piacra bocsátás előtt már komoly motortuning-csomagot kínál az XJ-hez. A kompresszoros, V8-as motorból a J Nothelle 550 lóerőt és 720 Nm nyomatékot ígér. A komoly teljesítmény biztonságos kiautózásához 21 colos felnik dukálnak egy komplett aerodinamikai készlettel a karosszériára. A kiegészítők hangsúlyozottan jól harmonizálnak az autó nemes brit eleganciájával.

A belső teret valójában nagyon nehéz továbbfejleszteni, hiszen a gyár kitesz magáért, minden anyagból a legjobbat használja. Természetesen a mai multimédiás rendszerek hada sem hiányozhat egy ilyen előkelő autó belsejéből. Aki akarja, komplett irodát rendezhet be a hátsó ülésekhez.