Ingolstadtban, az Audi központjában tesztelte új úszóruháját Ian Thorpe. Az olimpiai bajnok, világcsúcstartó és többszörös világbajnok sportoló szélcsatornában ellenőrizte a következő olimpiára szánt dresszt.

Thorpe a ruha áramlástani tulajdonságairól akart többet megtudni, amihez ideális helyszín a szélcsatorna. Az új úszóruhát az adidas fejleszti. Lehet, hogy a teljes testét borító dressz a döntő századmásodperceket hozhatja meg Thorpe-nak. A következő olimpiai játékokig még 18 hónap van hátra.

Thorpe hason feküdt a szélcsatornában, az áramló levegőhöz füstöt kevertek, ami láthatóvá teszi az örvényeket. Mivel a víz közegellenállása nagyobb a levegőnél, hasonló visszatartó erő eléréséhez az úszótempó sebességének tizenötszörösével fújták meg Thorpe-ot a csatornában.

Thorpe azért választotta pont az Audi szélcsatornáját, mert autója egy 382 lovas Audi RS4. A sportlimuzin 4,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 17,0 másodperc alatt kétszázra.

A képen Ian Thorpe a 2000-es ALMS (American Le Mans-Serie) bajnokság zárófutamára elkészült autóval látható. A sorozat utolsó állomása az ausztráliai Adelaide volt, az Audi R8 pedig Krokodil Dundee tiszteletére kapott krokodilt idéző fényezést.