Olaszország mindig is nehéz terepnek számított az autóvezetők számára. Könyörtelen közlekedési szabályok, magas büntetések és a rigorózus rendőrök sok Olaszországba utazó turistának már a megérkezéskor honvágyat, valamint a fegyelmezetlen olasz közlekedési szokások hamar fejfájást okoznak.

Mivel a tutti-frutti hazájában az utcai prostitúció erőteljesen növekszik, Róma most mélyreható óvintézkedéseket tervez. A törvénytervezet szerint a jövőben mindenki, aki prostituáltat vesz fel az autójába számolhat autójának elkobzásával. Ehhez jön még a félmillió forintnak megfelelő büntetés a közúton folytatott aktusért, mely a közlekedési szabálysértések kategóriájába tartozik.

Olaszországban 44 éve van érvényben a “Legge Merlin” törvény, mely betiltja a “tolerancia házának” nevezett bordélyokat és a prostituáltakat az utcára kényszeríti munkájuk gyakorlására. Hivatalos becslések szerint Olaszországban több mint 70 ezer prostituált tevékenykedik, akiknek 60 százaléka útszéli pillangó. Az új törvény elsősorban a futtatók megfékezését szorgalmazza. A jövőben a prostituáltaknak úgynevezett munkaközösségekbe kell tömörülniük, és közösen kell lakásokat bérelniük, melyek tulajdonosai csak piaci áron adhatják ki lakásaikat.