Minden Audi, a diótörőtől a bikiniig
Minden Audi, a diótörőtől a bikiniig

Minden Audi, a diótörőtől a bikiniig

Minden Audi, a diótörőtől a bikiniig

Minden Audi, a diótörőtől a bikiniig
Audi-kini TT: a gondolatébresztő forma
A pályázat győztese a teljes konyhaprogram: diótörő, kések
A Csúcsmodell, Balogh Erzsébettől és Kmety Viktóriától
Tervezője W12-es motort álmodott az Astratto motorcsónakba
Fotó megosztása:
A 2002-es pályázaton a Signum-Diótörő, Maurer Klines Ákos alkotása nyert. Maurer Klines Ákos hétköznapi használati tárgyakkal (kés, diótörő) jelentkezett, ami a fő cél volt. A teljes konyhaprogram mögött a második helyre sorolt Audi áramkörök következtek, majd a TT Bike. A harmadik alkotás Bölönyi Zsolt munkája, amelyet külön is kiemeltek a zsűri tagjai.

Két éve jött létre partneri viszony az egyik legjelentősebb magyar magángaléria és az Audi között. A pályázatokon túl közös rendezvényeket és autószalonokban megrendezett kiállításokat is szerveznek. A tavalyi, témájában még kötött pályázat az Audi A2 bevezetéséhez kapcsolódott. Idén még több pályamű érkezett, a 35 évnél nem idősebb művészek több mint nyolcvan alkotást küldtek be.

A “Minden Audi” mottóval egy olyan világ felépítéséhez kerestek pályázókat, amelyben a legkisebb tárgyaktól a nagyméretű elemekig minden audis. Elsősorban a számítógépes grafikát használták a fiatal művészek. Csúcsmodell címmel Balogh Erzsébet és Kmety Viktória hajszoborral jelentkezett.

A zsűri hattagú volt. Tagjai: Droppa Judit, az Iparművészeti Egyetem rektora, Halasi Rita, az Átrium főszerkesztője, Lissák György formatervező, Matus Marcell Audi márkaigazgató, Réz András esztéta, Szalóky Károly a Várfok Galériától.

A pályaművekből az derült ki, hogy a színek közül az ezüstöt, az anyagok közöl elsősorban az alumíniumot társítják az Audihoz. A márkaarculat részévé vált könnyűfémből idén 11 éve készített tanulmányautót az Audi.