Festőművészeti kiállítás a Porsche M5 autószalonban 1

Festőművészeti kiállítás a Porsche M5 autószalonban

Nehéz dolog egy autókereskedés szalonjában festményeket illő módon elhelyezni, a Porsche M5 autókereskedés Audi hangárjában azonban erre tesznek kísérletet: Király András festőművész művei tekinthetők meg e hónapban. A Várfok Galéria és a Porsche Hungaria hosszú távra szóló kapcsolatot kötött, ennek állomása a decemberi kiállítás.

Hogy hogyan is helyezhető el egy 400 ezer forint értékű műalkotás a “Munkafelvétel” tábla mellett, arra próbál választ adni Szalóky Károly, a Várfok Galéria tulajdonosa. “Az Audi autói és a festmények is műalkotások a maguk terén, így nem összeegyeztethetetlen a kettő.” Az autók és a festmények egymás melletti elhelyezése valóban úgy sikerült, hogy egyik mondanivalója sem szenvedett csorbát. Amellett, hogy a szalonba látogatók megcsodálják a művész alkotásait, meg is vásárolhatják azokat. Bár eddig még nem volt példa rá, hogy valaki új Audija mellé egy festményt is vásároljon, a tárlat végső célja ez lenne.

Januárban a Porsche Hungária XIII. kerületi márkakereskedésében rendeznek kiállítást ifjú művészek műveiből. Az akkori kiállításon “high tech” művészeti alkotások lesznek majd megtekinthetők, amelyek könnyen összeférnek majd az autókkal.

Nem most indult az együttműködés a képzőművészek és az Audi között. Az idei év első felében zárult le az a fiatal művészek számára kiírt pályázat, melynek tárgya az Audi A2 volt. A pályázatnak nagy sikere volt a művészek és az Audi márka rajongói között is. A pályázat célja, az Audi A2 népszerűsítése mellett, a fiatal művészek támogatása is volt. Az első három helyezett jutalma ingyenes autóhasználat mellett műterembérlet és megjelenési lehetőség is volt, ami igen nagy segítség a fiatal művészek számára.

A korábbi pályázat sikerén felbuzdulva jövő januárban egy újabb pályázat kerül kiírásra, aminek tárgya “Minden Audi”. A fiatal alkotók mindenféle műtárggyal pályázhatnak, ami az Audi autómárkához köthető.