A MINI Cooper S megérkezéséig a John Cooper műhelye által átalakított MINI Cooper lehet a legerősebb MINI az angol piacon. Egyelőre csak személyesen a mester műhelyéből lehet megvásárolni a 15 lóerővel erősebb Coopereket, de reményeik szerint előbb-utóbb a legtöbb angliai BMW márkakereskedésnél meg lehet majd rendelni a különleges szériájú autóit.

A 130 lóerős Cooper 0,6 másodperccel gyorsul jobban 100-ra a gyári Coopernél, ám ennél fontosabb a motor jóval rugalmasabb viselkedése. A mester műhelyében átalakított Cooperek módosított kipufogó rendszert és sorszámozott plakettet kapnak.

Módosított kerékfelfüggesztést és erősebb fékeket is kínál a műhely a MINI Cooperhez, de csak jövőre. Az előbbi ára várhatóan 1000 font alatt lesz (400 ezer forint), az utóbbiért pedig csak 200 fontot kérnek majd (80 ezer forint).

Angliába is csak nyár közepén érkezik meg a MINI legerősebb változata, a kompresszoros 163 lóerős Cooper S, de már most tervezik egy még erősebb, 200 lóerő feletti teljesítményű MINI bemutatását is.