A BMW-k tuningolására szakosodott Hamann Motorsport kezelésbe vette az új Minit, hiszen most már az is a BMW család tagja. Az autó már látható volt a Frankfurti Autókiállításon, ahol a vezess.hu munkatársai élőben is megcsodálták a járművet.

Az autón egyelőre nem történtek komoly változtatások, az átalakítás csak a kerekeket, a futóművet és kipufogót érintette.

Kifejezetten a Mini számára fejlesztette ki a Hamann a HM4-es típusjelű felniket. Az ötágú felnik csavarozott kivitelűek, vastag peremmel rendelkeznek. Ahhoz, hogy megfelelő esztétikai élményt nyújtsanak, a gyártás során magas fényűre polírozzák a felületüket. A Minire 8 col széles és 17 col magas felniket ajánl a Hamann, amelyeket 215/45 Conti SportContact 2-es gumikkal szerelnek. A kerékgarnitúra ára 3200 német márka (427 000 forint).

Egyelőre csak sportrugó készletet kínál a Hamann a Mini tulajdonosoknak. Ez elég addig, amíg nem készül el a motortuning az autóhoz. Már fejlesztés alatt áll a teljes sportfutómű, ami valóban az útra ragasztja majd az autót. A rugókészlet ára 350 márka (46 000 forint).

A Hamann rugók, elöl 35 milliméterrel, míg hátul 25 milliméterrel engedik alacsonyabbra karosszériát.
Egyelőre az 1,6 literes, 115 lóerős változathoz készített a német tuningcég sportkipufogót, aminek nem csak a hangja tetszetős de a csökkentet fojtás miatt kissé nőtt a teljesítmény is.

Az autó belsejét a mindenre kiterjedő bőrkárpitozás uralja, amelyet a vevő kívánsága szerinti színben készítenek el és kézzel varrják meg.