Nakamichi MB-75 – kompakt CD-váltó 1

Nakamichi MB-75 - kompakt CD-váltó

Az 1-DIN méretű, a legtöbb szabványos rádió helyére beépíthető CD-váltóba az egylemezes CD lejátszókhoz hasonlóan egy betöltőnyíláson kell a CD-t betölteni. A hat CD-t egymás után kell behelyezni. A Nakamichi MB-75 kezelése így sokkal egyszerűbb, mint a csomagtartóban lévő CD-tár feltöltése CD-kkel.

A Nakamichi MusicBank-nek nevezett technológiával kezeli a CD-ket. Ennek lényege, hogy a CD-váltókban lévő lemezek kiválasztásánál nem a csak a mechanika mozog, hanem az olvasó elektronika is. Lemezcsere közben a mechanika csak a CD-k szélét ragadja meg, nem kell attól tartani, hogy bármiféle kár esne a kedvenc CD-vel. A gyár adatai szerint az MB-75-ös 8 másodperc alatt cserél CD-t.

A CD-k rezgése ellen úgynevezett 3D-s felfüggesztéssel védekeznek lejátszás közben, hogy ne ugorjon a CD. Ennek köszönhetően akár 30 fokos dőlésszöggel is elmozdulhat az autó benne a CD-játszóval, a zene folyamatosan élvezhető.

A Nakamichi MB-75 fejegység azonban nem csak a CD-váltót tartalmazza, hanem egy teljes értékű AM/FM rádiót és egy négycsatornás erősítőt. A rádió memóriájában 18 FM és 12 AM adót tárolhatunk. Az erősítő 4×40 wattos.

A készülék ára 199 000 forint.