Az internetről letölthető, illetve okostelefonokra telepíthető navigációk korában egyre kevesebb szerep jut a kizárólag GPS-funkcióval bíró, drága eszközöknek. A Mio legújabb Base Map sorozata előre telepített térképek nélkül kerül forgalomba, így csak a tényleg hasznos térképért kell fizetni, átutazóban pedig akár bérelhető is a szükséges útvonal.
GPS-ek esetében a távoli országok térképei pluszköltséget okoznak, és jellemzően kihasználatlan funkcióként végzik a legtöbb magyar vásárló számára. 


Ezt a tehetetlenséget oldja fel a Mio Base Map szériája, melynek sajátossága az előre telepített térképek hiányában áll. Igen, egy GPS, melynek épp előnye, hogy nem jár hozzá térkép. A Mio új készülékeivel ugyanis úgy juthatunk a gyári szoftverhez és további extrákhoz, hogy a felesleges térképek nem terhelik pénztárcát. Ha összesen egy ország vagy város útvonalaira van szükség, akkor akár nagyon olcsón megúszható a dolog.
Az eszköz kedvező ára mellett élettartamig szóló térképfrissítés is jár minden egyes megvásárolt térkép mellé, ami folyamatos új útvonalakat és extra kilométereket, valamint a hasznos helyek és érdekes pontok (POI) bővülését hozza minden alkalommal. Akinek viszont csak időszakosan van szüksége egy adott ország úthálózatára, a Mio oldalán 3 napostól az egész hónapos bérlési lehetőségig többféle megoldást is talál. Összesen 44 európai ország térképe érhető el így.


A készülék mindenben megfelel a kor elvárásainak. 5 colos érintőképernyője és 800MHz-es MStar processzora ellenére könnyű gépezet, vékony kialakítása miatt kevés hellyel is beéri. Az úton töltött időt sávkövető rendszerrel és IQ Routes technológiával teszi könnyebbé, a városi közlekedésben pedig parkolási asszisztenssel segíti a sofőrt. LearnMe Pro funkciója pedig a jövőt vetíti előre, az intelligens rendszer ugyanis képes a rögzített adatokból megtanulni vezetési szokásainkat, így a későbbiekben ehhez illő útvonalakra tesz javaslatot.
A Mio új generációs, Base Map készülékei 2015 szeptemberétől kaphatók itthon, már 21 900 Ft-tól.