A Segway kis híján másfél évtizedes, és azon kívül is láttunk már érdekes, időnként egészen használható személyes mobilitási eszközöket, de ez az új japán fejlesztés még így is figyelemreméltó, legalábbis a mérete miatt, egy kis táskában elfér.
A WalkCar névre hallgató micsoda – talán gördeszkának nevezhetnénk – egy négykerekű platform, ami úgy néz ki és kb. akkora, mint egy márkás, alumíniumtestű laptop, mégis elbír egy embert, sőt, mozgatni is képes a személyt.
A Cocoa Motors járgányán négy apró kerék viszi a talajra az elektromotorból érkező hajtóerőt, ami legfeljebb 10 km/órás sebességig gyorsítja a maximum 120 kg-os használóját. Az akkumulátor USB-s töltése három órát vesz igénybe, a WalkCar maximális hatótávja 12 km. 
Hihetetlennek tűnik, de az apróság még az emelkedőkkel is képes megküzdeni, kormányzása a súlypont áthelyezésével történik, míg a fékezéshez egyszerűen le kell lépni a platformról.
Egyelőre csak prototípusról van szó, de a tervek szerint az októberben induló kickstarteres közösségi finanszírozási kampány sikere esetén jövő tavasszal indulhat a gyártás, a WalkCar egy példányáért 100 ezer jent, azaz nagyjából 225 ezer forintot kérnek majd.