Köszönőkütyü esti autózáshoz 2

Az ütős sztorikat ugyan a bunkó, figyelmetlen, felelőtlen autósok – motorosok, biciklisek, gyalogosok, így fair – produkálják, de azért mindannyian találkoztunk már udvarias, előzékeny, figyelmes közlekedőpartnerrel is.
Elismerésünk, hálánk kifejezésére általában megfelelő megoldás egy intés, biccentés, netalán mosoly, esetleg a lámpák megvillantása, de mi a helyzet akkor, ha este, sötétben nincs sok esélyünk – vagy a lámpák esetében, szem előtt tartva a biztonságot – vagy lehetőségünk az ilyen visszajelzésre? 
Köszönőkütyü esti autózáshoz 3
Nos, egy Los Angeles-i startup pont erre kínál megoldást a fejlesztésével, a MotorMood névre hallgató smiley-indikátorral. Az autó szélvédőjére rögzíthető, 12 cm átmérőjű kütyü a vezető gombnyomására egy mosolyt villant a minket előzésnél segítő, besorolásnál türelmes autóstársunk felé, méghozzá kék, rózsaszín vagy zöld színben, ahogy előre beállítottuk az eszközt.
Köszönőkütyü esti autózáshoz 4
A MotorMood egyelőre prototípus fázisban jár, az ötlet szülőatyja, Jesse Kramer a Kickstarteren gyűjt a sorozatgyártáshoz szükséges 130 500 dolláros (kb. 38 millió Ft) tőke összehozásához. A közösségi finanszírozásban eddig 54 ezer dollár (15,5 millió Ft) jött össze, de július 30-áig még van idő.
Hogy mennyire vehető komolyan a kereskedelmi forgalomba 19 dolláros (5500 Ft) áron bevezetni kívánt kütyü, azt döntse el mindenki maga, annyi biztos, hogy a közutakon – és az életben általában – egy-egy mosoly is többet ér, mint akármilyen cifra anyázás, akár kislámpán, akár a hagyományos módon, az arcunkon görbül felfelé a száj.