A Vissza a jövőbe II alapján szűk negyed évünk van arra, hogy Marty McFly megérkezzen a “jövőbe”, hiszen az 1989-es filmben október 21-én cseppent az amerikai tini az akkor még negyedszázadnyira lévő jövőbe.
Bár a filmben látott jövőbeli dolgok közül számos megvalósult, másokat meg is haladtunk, azért akadnak még olyanok, amelyekkel nem találkozhatunk, vagy legalábbis nem elterjedtek – az utóbbiak közé tartozik a légdeszka is. 


A Toyota luxusalmárkájánál, a Lexusnál azért igyekeznek, most ugyanis bemutatták a saját hoverboardjukat. A szupravezetők vezető szakembereivel közösen fejlesztett, folyékony nitrogénnel hűtött, elektro- és állandó mágnesekkel szerelt légdeszka működik, igaz, csak prototípus, amelyet a nyár folyamán Barcelonában alapos teszteknek vetik alá, de piacra nem kerül.
Azért így is megadták a módját, a hétköznapi helyett a márka eleganciával párosított korszerűsége jellemzi a deszka megjelenését, amelyről természetesen a Lexus autóiról megszokott orsómotívum és az L logó sem maradt le.
“A Lexusnál folyamatosan újabb kihívásokat állítunk önmagunk és a partnereink elé, feszegetjük a lehetetlen határait. A légdeszka-projekt ennek az elszántságnak, valamint az innováció és dizájn iránti szenvedélyünk gyermeke. Tökéletes példa arra, hogy milyen lenyűgöző dolgok születhetnek, ha a technika, a dizájn és a képzelet egyesül” – mondta a Lexus International alelnöke, Mark Templin.