Az elmúlt hetekben a 31 ezer kilométernyi közúthálózat mentén, az útkoronán belül az első körös kaszálási munkákkal végeztek, ami mintegy 145 millió négyzetméternyi felületet érintett. Csak viszonyítás képpen, egy NB I-es focipálya 6500 négyzetméter. A következő körben az árkokon túli területekre fókuszálnak, hogy nagyobb beláthatóságot biztosíthassanak a közlekedők számára.

 

Az út menti területek kaszálása mindig is hatalmas feladat, az elmúlt időszak csapadékos és meleg időjárása kedvezett az út menti növények növekedésének, így a társaság 80 mérnöksége, ahol csak lehetett két műszakban vagy túlórázva is, kora reggeltől késő délutánig végezte a kaszálási munkákat.

A Magyar Közút a következő hetekben sem áll le, hasonló ütemben folytatják a kaszálást, így az autósok az országos közúthálózaton rendszeresen találkozhatnak majd növényzetgondozási munkát végző gépekkel, ezért a közútkezelő a sofőröktől figyelmet és megértést kér. Azért is kérik mindezt a szakemberek, mert az elmúlt hetekben 3 alkalommal is nekiütköztek autósok a figyelmeztető jelzést használó munkagépeknek.