Végre az LC Coupé és Convertible is megkapta a Lexus új generációs, érintőképernyős multimédiás rendszerét. Az ehhez tartozó monitor nemcsak nagyobb lett (10 helyett 12,3 colos képátló), de közelebb is került a vezetőhöz; a korábbi tapipad helyén túlméretes hangerő-szabályozó gombot találunk.

Sportosabbra hangolták a Lexus LC-t 1

Az infotainment-rendszer hangvezérlést és felhőalapú online navigációt is kínál, a Mark Levinson csúcshifi módosított hangszórókkal szólaltatja meg a zenét.

Új külső és belső színek mellett módosított aerodinamikájú – kisebb szélzajt keltő – visszapillantó tükröket kapott az LC; ezek házában mostantól minden esetben ott a panoráma-kamerarendszer optikája.

Sportosabbra hangolták a Lexus LC-t 27

Tapipad helyett audiovezérlő panel a padlókonzolon

Sokak beérnék ennyivel, a Lexus azonban a vezethetőséget is továbbfejlesztette. Módosították a futómű és a kormánymű egyes elemeit, illetve beállításait, a feszesebb motorrögzítés közvetlenebb reakciókat eredményez, ahogy a váltóvezérlés áthangolása is.

Sportosabbra hangolták a Lexus LC-t 28

Az 5.0 V8-as motornál a Sport+ váltóprogram állítólag még közelebb áll a klasszikus manuális kapcsolások érzetéhez, ráadásul megjelent egy új üzemmód, az Expert, ami a stabilizálóelektronikák kiiktatásával teszi élvezetesebbé az autó vezetését. A 3.5 V6-os hibrid akkumulátorát nagyobb kapacitású cellákkal szerelték, ami szintén robbanékonyabbá teszi a hajtásláncot.

Sportosabbra hangolták a Lexus LC-t 29

Ezek az apró szárnyacskák csökkentik az első tengelyre ható felhajtóerőt

A 2024-es modellév fontos újdonsága a limitált Ultimate Edition, amely matt fehér fényezéssel, kontrasztos fekete elemekkel (a kupé esetében például karbon hátsó szárnnyal), az első lökhárítóra illesztett, leszorítóerőt kifejtő profilokkal, no meg egyedi kék belső térrel és sorszámozott plakettel indokolja az ismeretlen mértékű felárat.

Sportosabbra hangolták a Lexus LC-t 30

Lexus LC Ultimate Edition: szénszálas küszöbbetét, szamurájpáncélkék bőrbelső, Alcantara ajtókárpit, matt fehér fényezés

A Lexus kifejezetten az európai piacra dolgozta át az LC modellcsaládot. A megújult gran turismók gyártása idén májusban, az Ultimate Edition szériáé szeptemberben kezdődik.