A Magyar Közút makói mérnöksége március 22-én, szerdán burkolatjavítást végzett az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán, a 28-as kilométer környékén.

A munkaterületen több lépcsőben 100, illetve 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be. A munka végeztével, amikor a területet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkora erővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy a közutas teherautót az árokba lökte, annak fülkéjébe szorult be a közútkezelő egyik munkatársa. A 41 éves férfi nem élte túl az ütközést.

2000-től napjainkig már 21 közútkezelő veszítette életét munkavégzés közben, döntően figyelmetlen sofőrök miatt – írják a közleményben. Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy a gyorsforgalmi és a közutakon is a kihelyezett ideiglenes előjelzéseket, korlátozásokat minden esetben maximálisan tartsák be a közlekedők, azok nem véletlenül vannak ott és úgy kihelyezve.

Amennyiben a táblázásoknak, előjelzéseknek megfelelően közlekednek a munkaterületek térségében az autósok, nemcsak a maguk, hanem az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek.

A nyitókép illusztráció.