Második fejezetéhez érkezett a jövőre 110 éves Aston Martin és az 1919-ben alapított (majd 2008-ban feltámasztott) Brough Superior együttműködése. Már a 2019-ben bemutatott, 180 lóerős, 180 kg száraz tömegű, turbómotoros AMB 001 sem volt átlagos jármű, utódja azonban minden szempontból túltesz rajta.

Kétkerekű pályaszörny az Aston Martintól 1

A fényforrások hiányában csak zárt pályán használható AMB 001 Pro 25 százalékkal erősebb, 225 lóerős, viszont csak 175 kilót nyom, így menetdinamikája még extrémebbnek ígérkezik.

Az egyliteres V4-es blokkal szerelt superbike-ot az Aston Martin Valkyrie AMR Pro versenyautó ihlette, és olyan extrém megoldásokkal büszkélkedhet, mint az egyetlen alumíniumtömbből kimart forgattyúsház, a szintén alumínium vázszerkezet, a kerámiabevonatú motorblokk, a szénszálas borítólemezek, vagy a légcsatornákkal és szárnyacskákkal optimalizált aerodinamika.

Kétkerekű pályaszörny az Aston Martintól 23

Az AMB 001 Pro számos esztétikai részletét az Aston Martintól örökölte, a különleges zöld fényezéstől az emberi hajszálnál háromszor vékonyabb típusjelzésig, amelyet a lakkréteg alatt helyeznek el a tankon és az első burkolaton.

Az AMB 001 Pro első példányait 2023 harmadik negyedévében vehetik át az ügyfelek. Az ár nem ismert, de tekintve, hogy az elődmodellért 108 ezer eurót kértek el, és 100 példányban gyártották, a most bemutatott, 88 darabos szériában készülő, erősebb és könnyebb variáns ennél jelentősen drágábbnak ígérkezik.

Kétkerekű pályaszörny az Aston Martintól 24