A vádirat szerint a férfi 2020. július 25. napján, este 8 órakor az egyik megyebeli falu külterületén vezette az elhunyt sértett tulajdonát képező, közel dupla motorteljesítményre tuningolt autót. Az autóban a vádlotton kívül még négyen utaztak.

A férfi a 70 km/h legnagyobb megengedett sebességű útszakaszon az egyik kanyart a megengedettet jócskán meghaladó, az utasokban félelem kiváltására alkalmas sebességgel közelítette meg. A férfi a kanyart fékezés ellenére nem tudta bevenni, ezért az úttal párhuzamos vízelvezető árokba hajtott mintegy 60 km/h sebességgel.

A vádlott az árokban folyamatosan gyorsítva még legalább 200 métert vezette az autót, majd mintegy 90 km/h sebességgel az árkot keresztező bekötőútnál a partfalnak ütközött, és az autó a levegőbe emelkedett. Az autó több mint húsz métert repült, majd az árokba csapódva, a tengelyén többször átfordulva állt meg. Az autóból a biztonsági övét be nem kötő egyik utas kizuhant, súlyos sérüléseket szenvedve.

A baleset következtében az autó tulajdonosa életét vesztette, egy további utas súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező, míg a negyedik utas könnyű sérüléseket szenvedett, ahogyan a vádlott is. A járási ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.