A vádirat szerint a férfi 2020. február 23-án egy Kiskunhalas környéki település belterületén átengedte a vezetést tízéves lányának, aki a koránál fogva alkalmatlan a járművezetésre.

Az autót a vádlott indította be, majd a lánya vezette önállóan mintegy 200 méteren át, eközben a vádlott az anyósülésen ült. A lány biztonsági öve sem volt bekötve, és vezetés közben egy parkoló kamiont is ki kellett kerülnie. Az egészet végignézte a lány 11 éves bátyja is, aki a hátsó ülésen ült. Az apa a felvételt közzétette egy internetes közösségi portálon, és az elvált feleségének is elküldte.

a videó a hirdetés után indul

Az ügyészség szerint az apa azzal, hogy az autó vezetését átengedte a koránál fogva járművezetésre alkalmatlan lány részére, amit a szintén kiskorú bátyja is látott, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegte, és veszélyeztette mindkét gyermeke testi és erkölcsi fejlődését.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétségén kívül kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön, valamint foglalkozástól és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.