A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködés keretében 2021. július 27-én és 28-án, kedden és szerdán újra célzottan ellenőrizte a buszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, hogy kiszűrje a szabálytalankodókat – írja pénteki, a Vezessnek eljuttatott közleményében a BKK.

A kétnapos ellenőrzés során a rendőrök összesen 54 szabálytalanság miatt intézkedtek, és 37 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot, továbbá három szabálysértési feljelentést tettek a buszsáv jogosulatlan használata miatt.

Vezetés közben kézben tartott mobiltelefon miatt két, tilos jelzésen áthaladás miatt egy esetben szabtak ki bírságot. Az egyenruhásoknak ezen kívül intézkedniük kellett még bukósisak hiánya, gyermekbiztonsági rendszer hiánya, kerékpársáv jogosulatlan használata, szabálytalanul szállított rakomány, lejárt vezetői engedély és kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt is.

A BRFK, a FÖRI és a BKK folyamatosan együttműködésében továbbra is várhatóak ilyen ellenőrzések a fővárosban.

a videó a hirdetés után indul